Üdvözlünk a blogunkon!

Nagyon örülünk, hogy benéztél a blogunkra. Az oldalt 2012. július 24.-én nyitottuk. Ha többet meg akarsz tudni rólunk, nézd meg a 'Rólunk' menüpontot. Az oldalon két, kis részekben összefüggő történet is fut. Várjuk a megjegyzéseket, javaslatokat, véleményeket. Ha kérni akarsz valamilyen témában képeket, zenéket, film ismertetőket, vagy idézeteket írj nekünk nyugodtan chatben vagy hozzászólásban, és várjuk a véleményeiteket a történetekkel kapcsolatban is. :)
Mona.&Nia

2013. március 24., vasárnap

Formula 1 - Maláj Nagydíj

Sziasztok!

Hát hol is kezdjem. Egy eléggé emlékezetes futam van a hátunk mögött. A végeredménynek félig-meddig örülök. Örülök annak, hogy Vettel nyert, de nem örülök annak, hogy Raikkönnen csak a 7. helyen végzett. Személy szerint annak is jobban örültem volna, ha Rosberg a végén megelőzi Hamiltont, és ő lehetett volna a harmadik, de ezt sajnos a csapat nem engedélyezte. Most a Red Bullnál biztos, hogy áll a bál, mivel Vettel megelőzte Webbert, annak ellenére, hogy valami olyasmit mondtak neki a csapatrádión mind a kettőjüknek, hogy Vettel és Webber is maradjon a helyén, és húzzák be az első két helyet. Ennek ellenére Vettel még az utolsó kerékcsere előtt kérte, hogy úgymond "távolítsák el" előle Webbert, mivel ő sokkal gyorsabb tudna lenni, ezt nem tették meg, de végül Vettel a kerékcsere után megelőzte Webbert, amit a csapat kifejezetten megtiltott, és aminek elég nagy vízhangja lett. Nem tudom mi lesz ebből, a lényegen már nem változtat. Vettel kapta a 25 pontot, és ezzel vezeti a világbajnokságot 9 pontal Kimi előtt, ám ez a második futam után ez még semmit nem jelent. Hamilton számomra egy kicsit szimpatikusabb lett azzal, hogy azt a 3. helyet Rosberg jobban megérdemelte volna. Oh, és Alonsóról majdnem elfelejtkeztem. Az első körben megsérült az első szárnya, amit a csapat szerint le kellett volna cserélni, és várták is a bokszban, de Alonso úgy gondolta, hogy kibírja az első kerékcseréig, de sajnos ez nem így volt, mivel a második kör legelején letört az egész, Alonso pedig a kavicságyban végezte.

Aki még nem olvasta, és kíváncsi rá, itt van Vettel, Webber, és Christian Horner nyilatkozata az előzésröl:

Vettel: "Maximálisan elismerem a mai hibámat, és nem kellett volna megtennem azt, amit végül megtettem. Nem vagyok büszke erre a győzelemre, mert Marknak kellett volna nyernie. Haragszik rám, és meg is értem őt. Igaza van, azonban a kapcsolatunk továbbra is jó lesz. Biztos vagyok benne, hogy mindez nem fog befolyásolni semmit. Nem utáljuk egymást. De ma én voltam az, aki hibázott."
"Ma elcsesztem. Szívesen állnék elő valami kellemes kifogással, hogy miért tettem ezt, de nem tudok"
„Mark és én hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy harcolunk egymás ellen akkor, ha közel vagyunk, de rendkívül nagy kockázat volt megtagadni az utasítást ezekkel a gumikkal, mindezt úgy, hogy alig bírják. Akár a nyolcadik és a kilencedik helyen is célba érhettünk volna azzal, ha tönkretesszük a gumikat abban a két körben. A csapat döntése fölé helyeztem magam, ami helytelen. Én sem értem, és bocsánatot kérek. Nem vagyok boldog, hogy nyertem, és hibáztam. Ha vissza tudnám csinálni, akkor megtenném. Most nem könnyű, és Marknak és a csapatnak is bocsánattal tartozom.”

Webber: "Elég nagy múltra tekintünk vissza, és nyilvánvalóan sok helyzetben nem volt annyira kellemes a helyzet Sok esetben elég közel voltunk egymáshoz… Közeli és szoros harcokat vívtunk. Ahogy mondtam, tisztelem Sebastiant, és ez a dolog még nagyon friss nekem. Nyilvánvalóan volt egy tervünk a verseny előtt, ahogy mindig is lenni szokott. A dolgok nem így voltak leírva a forgatókönyvben. Most kellene  abbahagynom Ez most nagyon, de nagyon kemény… És Sebnek is az lehet, hogy csak ott üljön az autóban. De biztonságosan és egyben kell hazahozni az autókat. Nyilvánvalóan leállítottam a motort, vigyáztam a gumikra, és tényleg biztos voltam abban, hogy nem fogjuk egymás elleni harcra használni az autót. Nagyon könnyű lett volna elérni azt is, hogy egyetlen pontot se szerezzünk a csapatnak. Mindenkinek rendkívül nehéz, hogy átlássa és megértse a teljes képet. Sok ember van, aki azt gondolja, hogy ismeri a teljes képet, de ez lehetetlen. Nem lehet mindent megérteni. Ez most mindenkire nagy terhet rak, és felhevíti a dolgokat – ez elkerülhetetlen. Egyes emberek számára ezt most nagyon megnehezíti a dolgok levezénylését. Szerencsére van három hetünk a következő verseny előtt, és most el fogom menni Ausztráliába. Ez jó orvosság lesz számomra. Hogy őszinte legyek, nagyon sok dolog forog a fejemben az utolsó 15 körrel kapcsolatban. Majd meglátjuk, hogy elég hatásos lesz-e a gyógyszer.”

Horner: „Nyilvánvalóan iszonyatosan sok vita folyik arról, ami a verseny végén történt Az utolsó kiállások után az volt a pozíciónk, hogy a futam végéig kezeljük a versenyt, és óvatosan bánunk az abroncsokkal, jutassuk be az autókat a célba, és a maximális pontszámot érjük el. Sajnos a versenyzők érdekei olykor konfliktusba kerülhetnek a csapatéval. Sebastian úgy döntött, hogy maga veszi kézbe a dolgokat, és versenyez Mark ellen – szerencsére tisztán előzött, és ezzel megcserélte a sorrendet a zászló előtt. A Forma-1 csapat- és egyéni sport is, és olykor konfliktus van a versenyző szenvedélye és vágya, illetve a csapat érdekei között. Ma olyasmi történt, aminek nem kellett volna megtörténnie. Olyasmi, amiért Sebastian bocsánatot kért, és mindezt a csapaton belül fogjuk megbeszélni.”

Most pedig jöjjön néhány kép, majd egy videó. :)

Nem túl őszinte mosolyok a dobogón.


Webber bemutat Vettelnek az előzés után:


Puszi: Nia.*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése