Üdvözlünk a blogunkon!

Nagyon örülünk, hogy benéztél a blogunkra. Az oldalt 2012. július 24.-én nyitottuk. Ha többet meg akarsz tudni rólunk, nézd meg a 'Rólunk' menüpontot. Az oldalon két, kis részekben összefüggő történet is fut. Várjuk a megjegyzéseket, javaslatokat, véleményeket. Ha kérni akarsz valamilyen témában képeket, zenéket, film ismertetőket, vagy idézeteket írj nekünk nyugodtan chatben vagy hozzászólásban, és várjuk a véleményeiteket a történetekkel kapcsolatban is. :)
Mona.&Nia

2012. december 30., vasárnap

16. fejezet - Magical SummerShe’s crazy
(Ez a nő őrült)
Reggel, amikor felkeltem már csak a húgom volt otthon, mivel a szüleim már elmentek dolgozni. Néztük egy kicsit a tévét, majd leültünk, és megreggeliztünk.
- Lemegyünk ma a strandra? – kérdezte Lisa.
- Nekem nincs kedvem. – mondtam, mert ma be akartam menni Dannyhez a kórházba.
- És lemehetek egyedül? – kezdett el egy kicsit hisztizni.
- Nem.
- De tudok magamra vigyázni- mondta még mindig hisztis hangon.
- Akkor sem, én nem tudok veled lemenni, mert amúgy is dolgom van, de ha hajlandó vagy várni délután 3-ig mondjuk, akkor leviszlek egy fél órára.
- Fél óra? És várjak 3-ig? Kösz, inkább nem. Felhívom, a barátnőmet hátha őt leviszi a testvére, s majd felhívom, anyát hátha velük leenged- mondta sértődött hangon, majd felállt az asztaltól.
- Nem fejezed be a reggelid?- kiáltottam utána, mert a szobája felé vette az irányt.
- Nem- mondta makacsan, majd magára zárta az ajtót.
Ezután én még befejeztem a reggelim, majd felöltöztem. Bekopogtam Lisa ajtaján, de nem nyitotta ki, így magam mentem be. Zenét hallgatott és rajzolt valamit, de bezárta, amikor bementem.
- Mi az?- kérdezte morcosan.
- Nem kellene ennyire megsértődnöd, amiért nem megyünk le most. Nekem viszont el kell mennem itthonról, ne menj sehova.
- Szia.
- Szia. – mondtam. Láttam rajta, hogy nem igazán érdekli. Felvettem a táskám és elindultam a korház felé.
Amikor beléptem eszembe jutott, hogy Monát fel kellene hívnom.
Felmentem Danny szobájába, de amikor benéztem az üvegablakon nem volt ott. Azért én bementem.
Be volt ágyazva és a cuccai sme voltak már annyira szét.
- Nia?- szólalt meg egy hang mögöttem. Megfordultam és láttam, hogy Danny apukája áll ott.
- Csókolom- köszöntem- Danny?
- Ma kiengedik, úgyhogy elvitték még egy utolsó vizsgálatra. Azt mondták még sokat kell pihennie, de azt mondta, hogy ő már nem bír ki itt még egy napot.
- Az nagyon jó, én csak meg akartam látogatni.
- Ha gondolod, ülj le és én úgyis hazaviszem most Danny-t, gyere át hozzánk. Jót tenne neki, ha beszélgethetne valakivel, amikor bejöttem ideges volt, mert Matt telefonja ki volt kapcsolva. Bár nem tudom miért akadt ki ennyire.- hát persze, Danny egyből ideges lesz, mivel Matt piszkos barátai még mindig nem hagyják nyugodni a fiút.
- Hát, akkor elfogadom a meghívást- mosolyodtam, majd leültem kint a váróteremben.
Messze ültem a korterem bejáratától, így Danny nem vett észre, amikor egy nővér kíséretében visszament a szobába. 10 perc elteltével Danny jött ki a szobából és megpillantott engem.
- Szia. - mosolygott rám. Közelebb jött és én felálltam, ő pedig apró puszit adott a számra.
- Hallom, hogy Matt nem vette fel a telefont- meséltem.
-
Nem nagy cucc, csak hirtelen beugrott, hogy azok a sötét alakok simán rátámadhatnak, vagy valami, és ez egy kicsit aggaszt. - Szerintem nem lesz semmi gond, lehet csak lemerült a telója.- mondtam mosolyogva és bíztatóan, majd Danny apukája is kijött a szobából.
- Nos Nia, akkor elfogadod a meghívást?- kérdezte még egyszer Danny apukája. Én Dannyre néztem, de nem sok mindent tudtam leolvasni az arcáról.
- Hát, ha Dannyt sem zavarja- mondtam.
- Persze, hogy nem. - mondta viccesen majd elindultunk a parkoló felé.
Én és Danny hátra ültünk és az út nagy részét csöndben töltöttük. Még szerencse, hogy az apukája indított zenét, mert zavaró lett volna a csend.
Végül, amikor megérkeztünk a garázsban szálltunk ki. Danny beengedett elsőként a házba, majd mondta, hogy menjek fel nyugodtan, ő lepakolja a cuccait, a középső ajtó az ő szobája.
Lassan mentem fel a lépcsőn majd benyitottam az ajtón. A szoba tágas volt, széles ággyal, szekrénysorral és egy nagyobbacska íróasztallal, ahol egy laptop volt, illetve felé szerelve egy tévé és egy PlayStation 3.
Viszonylag rend volt az átlagos fiú szobákhoz képest, az íróasztal volt egy kicsit szétszórt. Volt még két ajtó, egy eltolható kétszárnyas ajtó, gondolom a gardrób és még egy az meg gondolom a fürdőszoba.
Egy üvegajtó is volt, ami egy nagy teraszra nyílott. Volt ott egy nagyobb üvegasztal néhány székkel és egy napernyő. A kilátás nagyon szép volt. A sarokban lévő fotelhoz sétáltam majd leültem. Danny viszonylag hamar meg is érkezett.
- Szia, bocsi csak szörnyriadó volt- mondta mosolyogva majd lelökte a táskáját az ágy mellé.
- Az mit jelent, hogy „szörnyriadó”?
- Hazajött apám barátnője és… Á, hagyjuk. - mondta majd elmosolyodott. - Nos, van kedved valamihez? Megnézni egy filmet mondjuk?- kérdezte.
- Az jó, válasz te- mondtam majd felálltam. Ő leült a laptopja elé és bekapcsolta.
- De ha neked az nem jó akár beszélgethetünk is simán, vagy játszhatunk valami a Play Station-ön, már ha azt szereted. Vagy sétálhatunk itt a közeli erdőben- ajánlott fel sok jó dolgot, de neki is pihennie kell.
- Hát, ne feledd, hogy épp most engedtek haza, szerintem most pihenned kell, úgyhogy válasz filmet- mondtam mosolyogva.
- Rendben. Akkor én választok, előremehetsz, a konyhába mindjárt megyek én is és akkor hozunk fel inni valamit meg valami rágcsát. - mondta.
- Oké- motyogtam, majd a konyhába indultam. Tudtam, hogy hol van, mivel ide jöttünk amikor Danny először megadta a számát.
Lassan benyitottam az ajtón. A pultnál egy szőke nő ült. Tipikus cicababa, ő lenne Danny apjának a barátnője?
- Csókolom- mondtam, amikor beléptem.
- Te ki vagy?- kérdezte felnézve a pultról.
- Danny barátnője- azt hiszem.
- Te vagy Nia?- a hangja meglepődött volt és gúnyos. - Nehogy azt hidd, hogy nem tudom miért vagy Danny-vel.
- Nem tudom, miről beszél- mondtam majd közelebb léptem.
- Csak a pénz hajt drágám, látszik, és előttem ne áltasd magad- mondta és forgatta a szemeit. Ez a nő bekattant, esküszöm.
- És ezt miből gondolja? – kérdeztem gúnyosan.
- Mint ahogy mondtam, látszik rajtad. És általában csak azért járnak Dannyvel.
- Már elnézést, de mindenki magából indul ki, ribanc! - vágtam rá azonnal, már majdnem ordítva, szinte gondolkodás nélkül.

3 megjegyzés: